Meyvenin iyisi BAHÇEDEN

TARİFLER

REÇELLİ TATLI EKMEK - BUCHTELN

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt,  1 buçuk yemek kaşığı toz şeker,  1 adet yumurta,  75 gram eritilmiş  tereyağı,  1 paket instant maya (10 gram),  3 su bardağı un,  1 paket vanilya,  Yarım çay kaşığı tuz.

İçi için;

Tercihen koyu kıvamlı arzu ettiğiniz bir reçel (ben vişne reçeli kullandım).

Üzeri için;

50 gram eritilmiş tereyağı.  Pudra şekeri.

Hazırlanışı

Hamurunu hazırlamak için tereyağı, süt ve şeker bir kap içerisine alınıp, ocağın üzerinde erimeleri sağlanır (kaynatmayın, erimeleri yeterli).

Elde edilen karışım yoğurma kabına alınır ve ılındıktan sonra üzerine yumurta, vanilya ve tuz ilave edilip karıştırılır.

Son olarak maya ve bardakla azar azar un ilave edilerek, hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.

Eller hafif yağlanıp pürüzsüz, parlak bir hamur olana kadar yoğrulur (2-3 dakika).

Elde edilen hamur, yağlı bir kap içerisine alınır ve üzeri streç film ile kapatılıp, 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.

24 santim kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirilip, kelepçesi kapatılır.

Kalıbın kenarları eritilmiş tereyağı ile yağlanır (kelepçeli kalıp yerine borcam veya başka bir kalıp kullanabilirsiniz).

Mayalanan hamur, eşit olacak şekilde 11 parçaya ayrılıp, beze yapılır.

Bezeler hafif unlu düz bir zemin üzerinde merdane veya elle çay tabağı büyüklüğünde açılır.

Ortasına 1 tatlı kaşığı reçel koyulup kapatılır ve yuvarlak şekil verilip,kapanma yeri alta gelecek şekilde, kalıba yerleştirilir.

Bütün bezeler bu şekilde yapılıp, bitirilir ve çok sıkı olmayacak şekilde kalıp içerisine dizilir.

Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür ve hamurlara değmeyecek şekilde bir bez kalıbın üstü kapatılır.

Bu şekilde mayalanması için yarım saat kadar bekletilir.

Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerileri altın sarısı oluncaya kadar pişirilir.

Pişen reçelli ekmek fırından alınır ve ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servise sunulur.

 

REÇELLİ MİLFÖY

Malzemeler

 8 adet Milföy

 4 yemek kaşığı BAHÇEDEN BEYAZ KİRAZ Reçeli

 1 tatlı kaşığı Pudra Şekeri

Hazırlanışı

1- Milföyleri oda sıcaklığına getirin. Büyük ağızlı bir su bardağıyla 2 milföyü kesin. Bir yuvarlak tatlının zemini olacak. Diğer yuvarlağın ortasından küçük ağızlı bardakla bir yuvarlak daha kesin. İçindeki yuvarlağı çıkarınca bir halka elde edeceksiniz. O halkayı deforme etmeden zemin olacak yuvarlağın üzerine koyun. Ortası boş olacak.

2- Ortasına küçük yağlı kağıt koyup içine ağırlık oluşturması için bakliyat koyuyoruz.

3- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler kabarıp pişene kadar fırında tutuyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ağırlık yapması için koyduğumuz bakliyatları kaldırıyoruz. ağlı kağıdı alıyoruz. Kenarlara gelecek şekilde çay süzgeciyle pudra şekeri serpiyoruz. Ortasına 1 yemek kaşığı reçel koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun.

REÇELLİ KEK

Malzemeler

1 pk. vanilya

2 su bardağı un

250 ml. süt

3 yumurta

250 ml. sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 bardak BAHÇEDEN reçel (vişne, çilek vb.)

Hazırlanışı

Yapmaya ilk olarak yumurtaları bir çırpma kabına kırarak başlıyoruz arkadaşlar. Yumurtaları hafif çırpıyoruz ve kullanacağımız reçeli ilave edip yumurtalar ile reçeli çırpıyoruz arkadaşlar. Bir süre sonra ise bu karışıma sıvı yağ ile sütü de ilave edip hepsi iyice karışana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Bunun hemen ardından ise vanilya, kabartma tozu ve unu da ilave edip hepsi iyice karışana kadar mikserin yüksek hızında çırpıyoruz. Bu karışım hazır olunca da istediğiniz şekildeki kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine boşaltın. Daha önceden ısıtmaya başlamış olduğumuz 175 derecelik fırında keki pişirelim.

tarifler

ADRES: Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Söğüt Cad. 304. Sokak No 5 Nilüfer / BURSA / TÜRKİYE              TELEFON: +90 224 411 15 15           FAKS: +90 224 411 19 10            E-MAIL: recel@bahceden.com.tr

BAH EĞİTİM TURİZM GIDA SANAYİ TİC. A.Ş.   Copyright   2016. Tüm hakları saklıdır